Почистване на дома

5 начина да намалите натрупването на прах във вашия дом

Предотвратяване на прах у дома 

Можете да предприемете стъпки за намаляване на ежедневното натрупване на прах във вашия дом. Въпреки че никога няма да можете да премахнете праха, тези пет съвета ще ви помогнат да се доближите до дом без прах.

Как да запазите къщата си без прах

Редовното почистване е ключът към предотвратяването на прах. Тези пет процедури, които можете да приемете незабавно, ще ви помогнат да предотвратите бъдещо натрупване на прах:

1. Прахосмукайте дома си редовно

Когато мръсотия, косми и други отпадъци се натрупат върху подовете ви, те изглеждат мръсни и могат да се превърнат в дом на екосистема от прашни зайчета. Докато вие и вашето семейство се движите наоколо, тези отломки се издигат и се носят наоколо, кацайки и залепвайки за други повърхности. Редовното почистване с прахосмукачка може да пресече това в зародиш.

2. Сменяйте въздушния филтър на HVAC на всеки три месеца или по-рано

Прахът във вашата HVAC система ще продължи да се движи из дома ви с филтър с недостатъчна производителност. Филтрите трябва да се сменят редовно. За 1 или 2″ филтър можете да очаквате здравословна работа до три месеца. За най-добри резултати проверете препоръката на опаковката на филтъра, когато го купувате. Ако имате домашни любимци, живейте в по-прашно място или е по-сухо сезон на годината, вероятно ще трябва да проверявате и сменяте филтъра си по-често, за да държите праха далеч.

3. Използвайте изтривалки и килими

Използването на изтривалки и килими на всички входове на вашия дом е друга добра мярка за намаляване на мръсотията, влизаща в дома ви, прикрепена към обувките и лапите. Ако се каните да събуете обувките си, изритайте мръсотията в постелка или килим. Също така ще искате да сте сигурни, че избърсвате лапите на вашия домашен любимец, когато влезе вътре. Можете също така да приемете правилото „без обувки“, тъй като обувките проследяват мръсотията в дома ви, което може да причини прах.

4. Къпете и почиствайте домашни любимци редовно

Домашните любимци на открито, особено кучетата, събират прашец и мръсотия и ги проследяват в къщата. Избърсването на лапите им, когато влязат, е важна стъпка, но също така ще искате да къпете кучето си редовно или да го заведете на подстригване. Въпреки че вероятно не къпете котката си толкова често, все пак трябва да вземете някои мерки, за да ги поддържате чисти. Четкайте котката си редовно, за да намалите разпространението на пърхот и косми.

Дори и да не позволявате на домашните си любимци да се качват на мебели, всеки път, когато се клатят, търкалят на пода ви или играят вътре, те могат да разпространят мръсотия и мъртва кожа, което ще доведе до прах. Редовното къпане или подстригване ще премахне нещата, които водят до прах и ще помогне за предотвратяване на натрупването в дома ви.

5. Избършете праха от рафтовете си

Избърсването на прах от рафтовете е особено сложно поради различните размери и форми на книгите. Рафтовете с книги също често събират хартии и предмети за показване, които полепват на прах във въздуха. Ако търсите рафтове без прах, изпълнете следните стъпки:

  • Започнете, като организирате рафтовете си: колкото по-малко е безпорядъкът на рафтовете ви, толкова по-малко прах ще видите.
  • Избършете старателно праха от рафтовете си: Преди да предотвратите бъдещото образуване на прах, трябва да отстраните всичкия настоящ прах. Най-добрият начин за почистване на праха от рафтовете за книги е да използвате мека кърпа или четка, като четка за рисуване или сладкарски изделия, за да премахнете праха от самите книги и след това да избършете рафтовете.
  • Дръжте прозорците затворени: Отворените прозорци позволяват на отломките да изплуват и да се залепят по рафтовете ви. Можете също така да погледнете в шкаф за книги със стъклени врати, за да изложите книгите си, като същевременно ги предпазите от прахови частици.

Най-добрият начин за предотвратяване на прах? Свържете се с Службата за почистване

Въвеждането на нови навици в начина ви на живот (като тези по-горе) може да има голямо значение за вашия дом, когато става въпрос за прах. Но ако не винаги имате време да се борите с праха сами, Zeleni-4istaì е готов да ви помогне. Поискайте безплатна оценка онлайн или се обадете на 0897-83-9374  днес!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Zeleni-4Ista4I