https://zeleni-4ista4i.com/

Ползите от зеленото почистване

В „Зелените чистачи“ вярваме в предоставянето на възможно най-доброто обслужване на нашите клиенти, така че домовете им да могат да бъдат чист, удобен фон за останалата част от живота им. Ето защо смятаме, че е важно да използвате продукти, които са най-безопасни за вас, вашето семейство, вашите домашни любимци и околната среда.

Всеки от нашите екипи използва почистващи продукти, които са екологично отговорни или устойчиви. * Научете повече за това защо зеленото почистване е толкова важно по-долу.

По-безопасни за околната среда
Зелените почистващи продукти са естествено извлечени, нетоксични и биоразградими, което означава, че имат по-малко въздействие върху околната среда. Други химически почистващи продукти могат да съдържат съставки от невъзобновяеми източници и да имат токсични въздействия, които могат да навредят на световната екосистема.

Ръководството за зелено почистване на „Зелените чистачи“  препоръчва да търсите артикули, които са: нетоксични, биоразградими, без фосфати, опаковани в насипно състояние, естествен аромат и не съдържат оцветители, хлор и хипохлорит.

По-безопасно за вас и здравето на вашето семейство
Когато използвате зелени продукти у дома, можете да се чувствате в безопасност и комфорт, знаейки, че семейството ви не диша силни химикали или ги има върху или близо до кожата ви.

Според Агенцията за опазване на околната среда страничните ефекти на химическите почистващи продукти могат да включват главоболие, дразнене на очите, носа и гърлото и астма. Всъщност проучване от 2018 г., публикувано в American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine, установи, че в зависимост от употребата, използването на силни химикали за редовно почистване на дома ви може да бъде толкова вредно за белите ви дробове, колкото пушенето на 20 цигари на ден.

По-безопасно за малките
В допълнение към изброените по-горе предимства, зелените продукти са още по-важни за вашите деца и четириноги приятели! Децата и домашните любимци са по-уязвими към агресивните химикали, намиращи се в типичните почистващи препарати, поради по-малкия им размер. Тъй като домашните любимци и децата са по-близо до земята и на ниво с почистваните повърхности, винаги е най-добре да сте сигурни, че използвате нетоксични зелени почистващи продукти, особено ако са склонни да ядат лакомства от пода или директно повърхности.

По-добро качество на въздуха
Не много от нас харесват остра миризма, която почистващите химикали и силните аромати могат да оставят след себе си. Когато използвате зелени почистващи продукти, не е нужно да се притеснявате за трайни миризми, които могат да имат астма, алергени или кожни странични ефекти.

Разходна ефективност
Знаете ли, че е възможно да почистите дома си с предмети, които вече се намират във вашата кухня? Много универсални почистващи препарати у дома могат да бъдат създадени с помощта на ежедневни продукти като спирт за триене, сапун за съдове, сода за хляб и оцет. И ако искате вашият DIY почистващ препарат да е леко ароматизиран, добавете етерични масла! 

По-добра осведоменост за съставките
EPA изисква от компаниите само да включват „химикали с известна загриженост“ под съставките на етикетите си за почистване. Когато купувате зелени почистващи продукти или създавате свои собствени, имате много по-добро разбиране за това какво се използва във вашето домакинство.

Готови ли сте за чист и здрав дом? 

*Забележка: Ние винаги ще почистваме с нашите продукти, освен ако не желаете да предоставите различни такива в дома си.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Zeleni-4Ista4I